Onderhoudtips voor natuursteen

header_natuursteen

Natuursteen keukenbladen zijn duurzaam en sterk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je goed op moet letten.

  • Door vetten of voedsel (vooral zuur voedsel zoals citrusvruchten) lang op het aanrecht te laten liggen kunnen er vlekken ontstaan en bij lichte soorten graniet kan het blad verkleuren.
  • Natuursteen keukenbladen zijn in principe hittebestendig maar het is wel aan te raden om onderzetters te gebruiken.
  • Door zware voorwerpen te laten vallen op het aanrechtblad kun je het onherroepelijk beschadigen.
  • Maak natuursteen keukenbladen nooit schoon met bijtende chemicaliën, maar gebruik slechts een vochtige doek met eventueel wat neutrale zeep om vlekken mee weg te poetsen. Bijtende stoffen kunnen de bovenste laag van het werkblad flink aantasten.

Zoals u ziet is het goed om het type gebruik en gewenste uitstraling en onderhoudsniveau nadrukkelijk mee te nemen in de keuze van een natuursteen keukenblad.