Warmtepompen – win uw eigen energie en bespaar tot 60%

header_warmtepomp-kl

Een warmtepompinstallatie is een milieuvriendelijke manier van verwarmen en koelen van uw woning. Plaatst u er een boiler erbij? Dan kunt u met een warmtepompinstallatie ook het tapwater in uw keuken of badkamer verwarmen.

Een warmtepompinstallatie lijkt op de werking van een koelkast. Bij een koelkast wordt aan de binnenzijde een plaat gekoeld die zorgt voor de lage temperatuur in de koelkast. Aan de achterzijde van de koelkast wordt een rooster opgewarmd om de warmte uit de koelkast kwijt te kunnen aan de omgeving. Bij een warmtepomp wordt de koude kant gevoed door aardwarmte en geeft de warme kant zijn warmte af aan uw woning.

Een warmtepompinstallatie verzorgt – net als zonne-energie – voor een energievriendelijke manier van water opwarmen voor keuken en badkamer.

Aardwarmtepomp
Een aardwarmtepomp onttrekt warmte aan de aarde (geothermie) en gebruikt een gesloten bron.

Geïntegreerde passieve koeling
Met een warmtepompinstallatie kunt u in de winter comfortabel verwarmen en in de zomer heerlijk koelen. Passieve koeling is een zeer rendabale manier van koelen waarbij de lagere temperatuur uit de aardbodem wordt ingezet voor het koelen van uw woning. De warmtepomp blijft daarbij uitgeschakeld. De lage temperatuur die de warmtepomp aan de grond onttrekt wordt simpelweg door de vloerverwarming van de ruimten geleid, waardoor uw woning heerlijk gelijkmatig gekoeld wordt zonder vervelende luchtstromingen.

Wat is mijn energiebesparing met een warmtepompinstallatie?
Verwarmen met een warmtepomp is voordeliger dan traditionele verwarming op aardgas. De opbrengst, en daarmee energiebesparing, is afhankelijk van het type warmtepomp, het tijdstip van het verwarmen en het afgiftesysteem van de warmte.

Net als bij het gebruik van zonne-energie, bent u niet afhankelijk van stijgende energieprijzen. U wint energie namelijk gewoon uit uw eigen omgeving.

Wilt u weten hoe u kunt verwarmen, koelen en warm tapwater kunt bereiden met één compact toestel? En wat dit direct voor u kunt opleveren? Informeer bij van Lieshout naar de mogelijkheden in uw keuken of badkamer en de jaarlijkse besparingen.