Gezonde lucht voor een gezond leven

header_Ventilatiesystemen

Ventilatie voert vochtige en vervuilde lucht af in keuken en badkamer. U voorkomt schimmel en gezondheidrisico’s door regelmatig natuurlijk of mechanisch te ventileren.

Ventilatie van huis in het algemeen en badkamer of keuken in het bijzonder kan op drie manieren:

  1. Natuurlijke ventilatie
  2. Mechanische balansventilatie

Natuurlijke ventilatie
Via openingen in de gevel, zoals ventilatieroosters en klepraampjes, kan de natuurlijke toevoer van frisse lucht geregeld worden. De afvoer van vochtige en vervuilde lucht wordt in huis gereguleerd door bouwkundige openingen of door de aanwezigheid van trek, ook wel het ‘schoorsteeneffect’ genoemd.

Mechanische balansventilatie
Mechanische of balansventilatie regelt voortdurend de luchtafvoer in huis. Een in het hele huis aanwezig afzuigsysteem voert de vervuilde lucht af naar buiten. Diverse inblaasroosters zorgen voor van buiten aangezogen frisse lucht in het huis.

U krijgt alleen echt gezonde schone lucht in huis als uw mechanische ventilatie goed is aangelegd en u voldoende onderhoud pleegt. Door uw mechanisch ventilatiesysteem regelmatig schoon te maken gaat het langer mee, ventileert het beter dan natuurlijke ventilatie en voorkomt u capaciteitsverlies en daarmee energie.

Een goed werkend mechanisch ventilatiesysteem is belangrijk voor uw gezondheid: Des te meer frisse lucht in huis, des te gezonder u woont.

Van Lieshout installeert uw ventilatiesysteem op maat. Wij kijken naar uw wensen en geven een advies op maat waarbij rekening wordt gehouden met prijs, milieubesparende opties en comfort.