Zorgbadkamers & Levensbestendig wonen

header_zorgbadkamer

Een verantwoorde zorgomgeving is dikwijls bepalend om wel of niet thuis te kunnen blijven wonen. Verblijft u voor langdurige zorg thuis? Of is sprake van blijvende beperkingen? Dan kan het nodig zijn een zorgbadkamer te realiseren.  De douche-/ badruimte kan voorzien worden van een zorgbad t.b.v. de thuiszorg. Of een tilliftsysteem om de thuiszorg te ontlasten.

Een zorgbadkamer is ergonomisch verantwoord bij het verlenen van thuiszorg en het gebruik van hulpmiddelen, zoals rolstoel, aankleedtafel, een hoog/laag zorgbad, douchestoel of tillift en ergonomisch verantwoorde stopcontacten. De belangrijkste voordelen van de keuze voor een zorgbadkamer zijn:

  1. Geen dure verbouwing
  2. Korte levertijd
  3. Eventueel met hulpmiddelen

Ruimte voor een zorgbadkamer?
Een zorgbadkamer kan vaak niet in de huidige badkamer vanwege maatvoering of bereikbaarheid. Een te grote badkamer is ook weer niet prettig, duurder in stookkosten en vraagt meer onderhoud. Onze badkamerspecialist kan u adviseren hoe het best om te gaan met de beschikbare ruimte. Vooraf doorloopt hij eerst een aantal belangrijke overwegingen:

  1. Is naar boven gaan – de meest voorkomende plaats van een reguliere badkamer – wel een goede optie met het oog op traplopen?
  2. Is de bestaande badkamer in huis echt niet bruikbaar?
  3. Is het plaatsen van een douchecabine een optie?
  4. Is er een combinatie te maken met een inloopkast of een slaapkamer om te bouwen
  5. Is een complete Mantelzorg Unit geen optie? Een mantelzorgunit of mantelzorgwoning wordt los in de tuin geplaatst en bestaat uit een natte cel, keuken, woonkamer en een slaapkamer

Woonkeur Van een zorgbadkamer verzorgt door van Lieshout heeft u jarenlang met plezier en nog meer woongenot. Informeer vandaag nog naar de mogelijkheden of bezoek onze showroom en bekijk het voorbeeld een aparte ‘zorg-badkamer’.

Ontwerp, sanitair en benodigde hulpmiddelen voldoen volledig aan het certificaat Woonkeur Veilig Wonen.